ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Каква екипировка ми трябва, за да участвам?

Задължително – защитни очила, челник или фенерче, телефон. Удобни топли дрехи, които сте окей да изцапате, и надеждни обувки. Всичко останало е по избор. От вас зависи колко усилия ще вложите. Разгледайте тук.

Трябва ли да имам еърсофт оръжие за играта?

Не е необходимо.

Можете да бъдете много ефективен сталкер или учен и да си изкарате добре, без да дадете дори един изстрел.

Мога ли да играя без фракция?

Не.

Поне формално трябва да започнете от една фракция, защото от това зависи къде ви е точката за съживяване, какви стартови ресурси и мисии имате и др.

Мога ли да започна от една фракция, но после да я предам или да играя за друга?

Да.

Опитайте обаче да изберете фракция, която повече ви подхожда като философия и стил на игра. Оттам нататък не сте обвързани с лоялност към нея – ако другаде ви приемат и изберете да играете за постигане на техните цели, това е съвсем легитимен избор!

Искам да играя заедно с няколко приятели, може ли да имаме собствена фракция?

Не.

Няма как да ви назначим отделна база, мисии и пр. Можете обаче да имате своя група в рамките на дадена фракция и да играете за собствените си екипни цели както сте си ги поставили, заедно да помагате на друга фракция или да играете срещу всички (но не се изненадвайте, ако последното доведе до определена ингейм враждебност срещу вас).

Може ли да играя с мутантската фракция?

Само ако се свържете с организаторите и те ви одобрят.Мутантската фракция има определена метагейм роля, която може и да не ви допадне.

Можете обаче да играете персонаж с адаптивна мутация, който да изглежда колкото си искате мутирал, и това влече определени игрови предимства и негативи.